Option 4 : 8 kg

**Given**:

The weight of a bucket full of water = 20 kg.

The weight of a half-filled bucket with water = 14 kg.

**Calculation**:

According to the question,

The weight of full water + weight of bucket = 20kg ----(1)

1/2th of water + weight of bucket = 14kg ----(2)

Subtracting equation (2) from equation (1), we get

1/2th of water = 20 – 14 = 6 kg.

⇒ The weight of full water = 6 × 2 = 12 kg

Substituting the weight of full water from equation (1), we get

12 kg + weight of bucket = 20kg

⇒ The weight of bucket = 20 - 12 = 8 kg

**∴**** The weight of the bucket is 8 kg.**